W dniu 28 lipca 2022 roku w Agroturystyce ,,Pod Lipą” w Chłopkowie odbyły się pokazy kulinarne realizowane w ramach projektu współpracy "Zasmakuj w Tradycji - Lubelski Szlak Kulinarny". Podczas pokazów przygotowywano potrawy z wykorzystaniem lokalnych produktów tj. jajka, wątróbka drobiowa, zioła, czerwona porzeczka. Z powyższych składników udało się stworzyć pastę z jajek i wątróbki drobiowej, pesto z natki pietruszki i podagrycznika oraz konfit z porzeczki czerwonej.
Przepisy z pokazu znajdują się pod zdjęciami.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie Publikacja opracowana przez LGD "Ziemia Biłgorajska", Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata2014-2020 - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi